Ingenjören som hade en vision.

Sommaren 1994 lämnade smålänningen Rune Johansson sin trygga anställning och startade eget. Han hade då jobbat med ledningsrenovering i många år och sett att tekniken kunde utvecklas på många områden.

Företaget växte sakta men säkert. Rune höll hårt i tyglarna, prioriterade kvalitet före volym, valde medarbetare med omsorg och såg till att kunderna blev nöjda och stannade kvar. Företaget döptes till Scandinavia VA-Teknik, vilket i dagligt tal så småningom förkortades till Svatek.

Vägen till framgång handlar om specialisering. Istället för att arbeta med alla tänkbara renoveringsmetoder valde man med tiden att fokusera på formpassade rör – U-Liner. Succén blev omedelbar och företaget har idag renoverat uppemot 250 km VA-ledningar med U-Liner.

För att möta kravet på skarvfri renovering av krökta och kilometerlånga ledningar kompletterades klassikern U-Liner härom året med smarta, flexibla Primus Line. Metoden har massor av fördelar och det är ingen slump att projekt med Primus Line utsetts till Årets No-Dig-projekt.

Idag fungerar Rune Johansson mest som affärsutvecklare och inspiratör för en grupp kunniga och engagerade medarbetare. Visonen har han kvar, och företaget fortsätter att utvecklas. Idag är Scandinavia VA-Teknik en heltäckande partner för många ledningsägare inom stat, kommun och industri. Så kan det gå.

Teknikdagar 2016

Smart infolagring, förebyggande underhåll och schaktfri förnyelse är självklarheter för den som vill få mest för pengarna. Men det gäller att ha rätt kompetens och veta vilka genvägar som finns. Våra teknikdagar ger dig just den kunskap du behöver.

Tips för dig som projekterar.

Vad är viktigt att tänka på när jag projekterar för schaktfri teknik?

Vad andra säger om oss

"Att låta Scandinavia VA-Teknik installera formpassade rör är både smart, enkelt och kostnadseffektivt."

Kjell Björk, Falköpings kommun